Bitcoin Miners lämnar nätverket en-Masse efter “Brutal” halvering

Bitcoin Mining

På dagen för Bitcoins blockbelöning som halverades tidigare denna vecka, digital kapitalförvaltare och analytiker Charles Edwards spekulerade att det skulle vara den “mest brutala halveringen i historien” och notera hur gruvarbetare med magra vinstmarginaler skulle tvingas kapitulera ut ur marknaden efter att deras intäkter halverats.

Många var snabba med att kasta bort denna rädsla och betecknade den som ”FUD” eller en gammal och trasig berättelse. Men i överensstämmelse med kryptovalutamarknadens ständigt motsatta natur var Edwards baisseartade uppfattning korrekt med rapporter från blockchain-analysföretag som registrerade en stark krasch i Bitcoins hashfrekvens.

Men det är inte nödvändigtvis en dålig sak.

Bitcoin Hash-hastighet sjunker 30%

Den 11 maj upplevde Bitcoin sin tredje belöningshalveringhalvering när block 630 000 utvanns.

Under timmarna efter halveringen verkade det som att gruvarbetare var stabila och inte utsattes för ”brutaliteten” av en 50% minskning av intäkterna som Edwards antydde att. Data från gruvwebbplatsen CoinWarz visade att Bitcoins hashfrekvens åtta timmar efter halveringen faktiskt låg på sitt sju dagars glidande medelvärde.

Men detta ändras eftersom några dagar har gått sedan halveringen. Enligt uppgifter från den 14 maj delas av blockchain-analysföretaget Coin Metrics, halveringen har börjat få ”stora effekter” på Bitcoin-nätverket.

Hashhastigheten – måttet på beräkningseffekt som används för att bryta block eller bearbeta transaktioner i lekmanns termer – har “sjunkit 30%.” Detta har fått Bitcoin-nätverket att sakta ner med cirka 25%, med block som bryter långsammare, vilket ökar transaktionsavgifterna eftersom efterfrågan på transaktioner inte har matchat den avtagande behandlingen.

Mindre än 48 timmar efter halvering har vi redan sett stora effekter på #Bitcoin

Ineffektiva gruvarbetare verkar lämna nätverket eftersom hashfrekvensen har minskat med 30%. Det kommer sannolikt att återhämta sig efter en period av churn där effektiva gruvarbetare ersätter mindre effektiva operationer. pic.twitter.com/X7Vk7Hz0zb

– CoinMetrics.io (@coinmetrics) 14 maj 2020

Även om hashfrekvensen är föremål för spikar och minskar när gruvarbetare försöker maximera vinsten, kanske det inte finns någon omedelbar spik högre den här gången.

Minskningen av hashfrekvensen är i linje med en analys av Matt D’Souza, en hedgefondförvaltare och verkställande direktör för Blockware Mining.

D’Souza sa vid halveringsdagen att om Bitcoin handlar runt $ 8.000 och $ 9.000-nivåerna, är mer än 30% av gruvarbetarna faktiskt olönsamma. Detta ökar chanserna för ”extrem kapitulation”, medan gruvarbetare tvingas stänga av sina maskiner och eventuellt sälja sina mynt.

Crash of Hash Rate är inte nödvändigtvis Bearish

Medan ordet “kapitulation” slår rädsla i hjärtat hos Bitcoin-investerare runt om i världen – termen användes i illamående under kraschen 2018 – det är inte nödvändigtvis en dålig sak.

Som framstående finanspodcaster och Bitcoin-tjur Preston Pysh förklarade som svar på D’Souzas analys:

”Under halveringen 2016 gick priset i sidled i 9 dagar och hade sedan en nedgång på 28%, och det tog 100 dagar att komma tillbaka till halveringspriset. Förbered dig mentalt för effektivitetsrensning och svårighetsjustering eftersom protokollet förbereder alla passagerare för lansering. ”

Också, uppgifter sammanställda av Edwards föreslår att efter varje kapitalkapacitet i Bitcoin-gruvarbetare har en kraftig stigning på marknaden skett. Edwards tabell nedan visar detta, eftersom det visar att varje gång kapitulation signalerades av Hash Ribbons-indikatorn, följde en massiv makroflöde till höjder.

Halvering hjälper fortfarande Bitcoins Bull Case

Även om halveringen kan krossa lönsamheten hos många gruvarbetare är analytiker fortfarande säkra på att evenemanget kommer att hjälpa Bitcoins bull-case på längre sikt.

I en kommentar till a Livestream med Bitcoin-halveringstema värd Tone Vays – en före detta vice president på J.P.Morgan – Gemini-grundarna Tyler Winklevoss och Cameron Winklevoss sa att halveringen förbereder Bitcoin för sin nästa omgång av exponentiell tillväxt:

Vi är redo för ytterligare en storleksordning – om 20000 dollar är Bitcoin-basen, kanske vi ser 100000 dollar. Men varje [halvering] blir kryptovalutan exponentiellt större än vi kunde föreställa oss.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me