Noodmaatregelen van de Federal Reserve: bewijst opnieuw de Bitcoin-zaak

Federale Reserve

Helaas zijn crises geen vrij weekend.

Ondanks de noodmaatregelen die over de hele wereld zijn geactiveerd om de stroom van de nieuwe coronavirusziekte een halt toe te roepen en om een ​​respectieve economische uitval te voorkomen, is het virus zich snel over de hele wereld blijven verspreiden naarmate de wereldmarkten door deze crisis werden gekraakt..

Voorbeeld: schijnbaar reageren op maatregelen van veel Europese landen om alle grenzen te sluiten terwijl Amerikaanse staten bijna alles met geweld sluiten, de futures-markten voor de S&P 500 is nog eens 5% gecrasht.

Natuurlijk is de Federal Reserve – de centrale bank van Amerika – opnieuw gedwongen te reageren op de markerende markten, die representatief zijn voor de onderliggende economie, maar belangrijker nog niet één en dezelfde zijn. En analisten zeggen dat de verhuizing van de Fed doorslaggevend positief zal zijn voor de langetermijnverhalen van Bitcoin.

Federal Reserve schrijft geschiedenis met noodplan

In een ongekende zet zondag, de Federal Reserve voerde een renteverlaging door in noodsituaties met 100 basispunten – een hele procent in één keer – slechts een week of twee nadat de rente al met 50 basispunten was verlaagd. Dit komt nadat president Trump maandenlang heeft opgeroepen tot lagere tarieven – ondanks dat het Witte Huis geen controle heeft over de Fed – onder verwijzing naar lagere tarieven in Europa en Azië..

Met deze laatste stap is het streefpercentage van de Fed Funds gestegen van 0% tot 0,25%, niveaus die niet meer zijn gezien sinds het herstel na de Grote Recessie van 2008. Dit betekent dat leners effectief gratis geld kunnen lenen als je toegang hebt tot deze institutionele markten. , wat in theorie zou moeten helpen om de uitgaven en groei van bedrijven te stimuleren.

Maar dat was niet genoeg voor de Fed.

Ook op zondag kondigde de centrale bank aan dat ze QE zou activeren, een monetair beleid dat ziet dat centrale banken effecten op de open markt kopen als een vorm van monetaire injectie in economieën. In deze ronde van QE koopt de Fed $ 700 miljard aan effecten – $ 500 miljoen aan schatkistpapier en $ 200 miljoen aan door hypotheek gedekte effecten.

En om een ​​kers op de taart te zetten, verlaagde de centrale bank de reserveratio’s tot 0%. Dit betekent, zoals de prominente Bitcoin-investeerder Tuur Demeester schreef: “U.S. banken kunnen nu tot 10)% van de deposito’s van hun klanten uitlenen of herbeleggen. “

De Federal Reserve Board "heeft de ratio’s voor reserveverplichtingen teruggebracht tot nul procent." Met andere woorden: Amerikaanse banken kunnen nu tot 100% van de deposito’s van hun klanten uitlenen of herbeleggen … &# 129300; https://t.co/48wnUjWyJN

– Tuur Demeester (@TuurDemeester) 15 maart 2020

Een poging uit vele

Zoals Blockonomi eind vorige week uiteenzette, zijn de noodmaatregelen die de Fed in het weekend ondernam verre van de enige poging die de centrale banken hebben gedaan om het zinkende schip, de wereldeconomie, te redden..

Vorige week verlaagde de Bank of England haar beleidsrentetarief met 50 basispunten tot 0,25%, terwijl de Bank of Canada hetzelfde deed toen ze haar tweede noodverlaging in een maand activeerde..

Bovendien breidde de Europese Centrale Bank haar QE-programma uit met 100 miljard euro.

“Koop Bitcoin”, zeggen velen in reactie op Fed News

Vanwege de ernst van deze maatregelen reageerden velen in de crypto-industrie snel met optimisme – optimisme met betrekking tot de toekomst van Bitcoin natuurlijk, niet de Amerikaanse dollar.

Anthony Pompliano, een partner bij cryptofonds Morgan Creek Digital, vergeleek het QE-programma van de Fed met een ‘$ 700 miljard marketingcampagne voor Bitcoin’.

Dit had natuurlijk betrekking op het sentiment onder crypto-investeerders dat elke handeling van centrale banken om geld te drukken dat niet zou bestaan ​​in een gedecentraliseerd systeem, Bitcoin valideert..

De Federal Reserve heeft zojuist een marketingcampagne van $ 700 miljard voor Bitcoin gevoerd.

Pomp &# 127786; (@APompliano) 16 maart 2020

Velen volgden dezelfde lijn en legden uit dat deze historische maatregelen alleen maar bewijzen waarom BTC, dat zich houdt aan een algoritmisch afgedwongen monetair beleid, het potentieel heeft voor snelle groei in deze steeds veranderende wereld..

Zoals Arthur Hayes, CEO van BitMEX, schreef in een recente editie van zijn beruchte “Crypto Trader Digest” nieuwsbrief:

Nu de drukpersen van de centrale bank overschakelen naar de beestmodus, zou Bitcoin tegen het einde van het jaar een mooie stijging van $ 10.000 naar $ 20.000 moeten hebben. Elke centrale bank verlaagt de rente tot nul en kondigt kwantitatieve verruiming met open einde aan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me