Case voor Bitcoin bewezen als de Chinese centrale bank miljarden in de markt pompt

China Stock Market

Hoewel er veel functies zijn die Bitcoin speciaal maken als een vorm van geld en als een digitaal goed, is het misschien wel meest unieke kenmerk de toevoerlimiet van 21 miljoen munten die wordt afgedwongen door het protocol..

Voor degenen die het niet weten, er zit code in de Bitcoin-software die ervoor zorgt dat er slechts 21 miljoen munten bestaan. Ooit. Dit komt omdat elke vier jaar de blokbeloning die mijnwerkers ontvangen voor het verwerken van transacties gehalveerd wordt in gebeurtenissen die bekend staan ​​als halveringen, helemaal totdat de blokbeloning nul bereikt..

Hoewel Satoshi in zijn whitepaper niet naar dit aspect van Bitcoin verwees, zeggen velen dat de strikte schaarste aan munten het belangrijkste is dat de cryptocurrency scheidt van het geld van de wereld dat centrale banken en regeringen tegenwoordig kunnen drukken. naar believen, want de gouden standaard is al lang afgeschaft.

De schaarste van Bitcoin werd maandag bewezen toen de centrale bank van China miljarden in hun aandelenmarkten pompte om een ​​uitverkoop te helpen beperken.

China pompt miljarden naar de aandelenmarkt en bewijst de waarde van Bitcoin

Zoals kort besproken in eerdere rapporten van Blockonomi, is er de afgelopen weken een uitbraak geweest van een nieuwe virusstam in de coronavirusfamilie in China..

Nu is bij meer dan 17.000 wereldwijd – in landen van China en Thailand tot de Verenigde Staten en Frankrijk – deze ziekte vastgesteld, die een relatief hoog sterftecijfer heeft in vergelijking met griep..

Hoewel er maatregelen worden genomen om de getroffenen snel in quarantaine te plaatsen om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt, is de economie van China al sterk getroffen: de stad Wuhan ligt stil, de Chinese nieuwjaarsvakantie (Lentefestival) is verlengd voor het hele land per overheidsmandaat (wat betekent dat niemand kan gaan werken), en het vervoer zowel lokaal als internationaal is dramatisch vertraagd.

Natuurlijk werden de Chinese aandelen maandagochtend beïnvloed toen de markt voor het eerst in weken openging.

In de eerste paar minuten van de opening daalde de Shanghai Stock Exchange Composite met 9% en viel van een klif.

De People’s Bank of China (PBOC) vond het nodig om te reageren en $ 174 miljard aan Chinese yuan-liquiditeit in hun markt te injecteren “via reverse repo-operaties”, zoals Reuters het uitdrukte.

Deze som geld is gelijk aan de volledige marktkapitalisatie van Bitcoin. Zoals de cryptocurrency-analist en onderzoeker Burger het beste formuleerde, “is één ronde van kwantitatieve versoepeling gelijk aan de marktkapitalisatie van Bitcoin … we zijn nog zo ongelooflijk vroeg.”

Als je denkt dat je er te laat mee bent #bitcoin omdat het net onder de 10k zweeft, is hier een aantal om de dingen in perspectief te plaatsen. Een ronde van QE is gelijk aan de marktkapitalisatie van bitcoin.

We zijn nog steeds zo ongelooflijk vroeg …https://t.co/R80Ofz5oru

– ₿urger (@BurgerCryptoAM) 2 februari 2020

Hij voegde eraan toe dat deze simpele stap van de PBOC “ per definitie extreem optimistisch is voor Bitcoin ”, daarbij verwijzend naar het sentiment dat de absolute schaarste van Bitcoin alleen maar krachtiger wordt naarmate er meer fiatgeld wordt gedrukt..

Het besluit van de PBOC om miljarden in de aandelenmarkt te pompen en het besluit om mensen ervan te weerhouden hun aandelen en short-selling te liquideren, laten ook zien hoe regeringen met vrije markten kunnen knoeien – iets waar hardline Bitcoiners en decentralisten tegen zouden zijn..

Andere landen doen hetzelfde

Wat gek is, is dat niet alleen China miljarden dollars aan liquiditeit naar de vermogensmarkten over de hele wereld pompt.

Centrale banken in de VS, de EU, Japan en de meeste andere landen van de wereld nemen deel aan geld dat miljarden dollars per jaar in de wereldeconomie injecteert, wat volgens velen weer bewijst hoe waardevol Bitcoin is in een wereld waar fiatgeld is vaak vergeleken met Monopoly-geld.

Sommigen zeggen dat de enorme hoeveelheden liquiditeit op de markten Bitcoin op korte termijn ten goede komen, en terecht; terwijl centrale banken BTC niet rechtstreeks kopen – dat zou absurd zijn – zou het trickle-down effect van liquiditeitsinjecties in theorie Bitcoin moeten stimuleren.

Maar zoals eerder vermeld, zou het Bitcoin ook vanuit een perspectief op langere termijn moeten profiteren, want het bewijst hoe grillig fiatgeld kan zijn in vergelijking met een valuta waarvan het aanbod wiskundig wordt afgedwongen door duizenden computers die over de hele wereld zijn verspreid..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me