Federal Reserve Emergency Measures: Bevisar Bitcoin Case Again

Federal Reserve

Tyvärr tar kriser inte helger.

Trots de beredskapsåtgärder som har aktiverats över hela världen för att stoppa flödet av den nya koronavirussjukdomen och för att förhindra ett respektive ekonomiskt nedfall, har viruset fortsatt att sprida sig snabbt över hela världen när de globala marknaderna fortsatte att bli knäckta av denna kris.

Fall i punkt: tycks svara på åtgärder från många av Europas nationer för att stänga alla gränser medan amerikanska stater kraftigt stänger nästan allt, futuresmarknaderna för S&P 500 har kraschat ytterligare 5%.

Naturligtvis har Federal Reserve – Amerikas centralbank – återigen tvingats reagera på de flaggande marknaderna, som dock är representativa för den underliggande ekonomin men inte är samma sak. Och analytiker säger att flytten från Fed kommer att vara avgörande hausse för Bitcoins långsiktiga berättelser.

Federal Reserve gör historia med nödplan

I en enastående drag söndag, Federal Reserve gjorde en nödpolitisk räntesänkning med 100 räntepunkter – en hel procent på en gång – bara en vecka eller två efter att ha redan sänkt räntan med 50 räntepunkter. Detta kommer efter att president Trump har krävt lägre räntor – trots att Vita huset inte har kontroll över Fed – i flera månader i rad, med hänvisning till lägre räntor i Europa och Asien..

Med den senaste åtgärden har målsatsen för Fed Funds nått 0% till 0,25%, nivåer som inte har sett sedan återhämtningen efter den stora lågkonjunkturen 2008. Detta innebär att om du har tillgång till dessa institutionella marknader kan låntagare effektivt låna pengar gratis , vilket är ett steg som teoretiskt borde hjälpa till att öka utgifterna och tillväxten i företagen.

Men det var inte tillräckligt för Fed.

Också på söndagen meddelade centralbanken att den skulle aktivera QE, en penningpolitik som ser centralbanker köpa värdepapper på den öppna marknaden som en form av monetär tillförsel i ekonomier. Denna omgång av QE kommer att se att Fed köper värdepapper på 700 miljarder dollar – 500 miljoner dollar i statsobligationer och 200 miljoner dollar i pantlån.

Och för att lägga ett körsbär ovanpå den smulande penningkakan sänkte centralbanken reservkvoterna till 0%. Detta betyder, som den framstående Bitcoin-investeraren Tuur Demeester skrev, “U.S. banker kan nu låna ut eller återinvestera upp till 10)% av sina kunders insättningar. ”

Federal Reserve Board "har minskat reservkravet till noll procent." Så med andra ord kan amerikanska banker nu låna ut eller återinvestera upp till 100% av sina kunders insättningar … &# 129300; https://t.co/48wnUjWyJN

– Tuur Demeester (@TuurDemeester) 15 mars 2020

Ett försök av många

Som Blockonomi redogjorde för i slutet av förra veckan är de nödåtgärder som Fed vidtagit under helgen långt ifrån det enda försöket som centralbankerna har gjort för att försöka rädda det sjunkande skeppet som är den globala ekonomin..

Förra veckan gjorde Bank of England en nödsänkning av sin styrränta med 50 punkter till 0,25%, medan Bank of Canada gjorde detsamma när den aktiverade sin andra nödsänkning på en månads tid.

Dessutom utökade Europeiska centralbanken sitt QE-program med 100 miljarder euro.

“Köp Bitcoin”, säger många som svar på Fed News

På grund av svårighetsgraden av dessa åtgärder var många i kryptobranschen snabba att svara med optimism – optimism när det gäller Bitcoin framtid, naturligtvis, inte amerikanska dollarn.

Anthony Pompliano, en partner i kryptofonden Morgan Creek Digital, jämförde Fed: s QE-program med en “700 miljarder dollar marknadsföringskampanj för Bitcoin.”

Detta var naturligtvis med hänvisning till känslan som sprids bland kryptoinvesterare att varje handling från centralbanker för att skriva ut pengar som inte skulle existera i ett decentraliserat system till existens validerar Bitcoin.

Federal Reserve körde precis en marknadsföringskampanj på 700 miljarder dollar för Bitcoin.

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 16 mars 2020

Många följde samma linje och förklarade att dessa historiska åtgärder bara bevisar varför BTC, som följer en algoritmiskt tvingad penningpolitik, har potential för snabb tillväxt i denna ständigt föränderliga värld.

Som Arthur Hayes, VD för BitMEX, skrev i en nyligen utgåva av sitt ökända nyhetsbrev “Crypto Trader Digest”:

När centralbankens tryckpressar växlar till odjurläge, bör Bitcoin njuta av en trevlig återgång genom $ 10.000 mot $ 20.000 vid årsskiftet. Varje centralbank sänker räntorna till noll och tillkännager öppen kvantitativ lättnad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me