Hvad er diskrete logkontrakter? Brug af Bitcoin til DeFi

Bitcoin

DeFi har tiltrukket sig betydelig opmærksomhed i løbet af 2020 som hundredvis af projekter på Ethereum er opstået ved skæringspunktet mellem blokkæder og åbne finansielle instrumenter lige fra sikkerhedsstillede stablecoins til derivatprodukter.

Mens meget mere gennemførligt på dette tidspunkt på en smart kontrakterplatform som Ethereum, udelukker begrebet decentral finansiering ikke eksplicit bitcoin fra de bredere implikationer af DeFi-produkter på den ældre kryptovalutas netværk.

Selvom det ikke udtrykkeligt er DeFi, da de er hybridforekomster af blanding af kryptoaktiver og konventionelle finansielle strukturer, tilbyder virksomheder som BlockFi allerede lån og udlån med bitcoin.

Tilsvarende kan sidekæder (f.eks. RSK) i sidste ende levere den type smarte kontraktfunktioner, der ligner ethereum, der kan muliggøre mere sofistikerede finansielle produkter bygget på bitcoin.

Der er dog nogle andre spændende muligheder for at udvide bitcoins protokol til mere avancerede økonomiske applikationer, og specifikt kaldes et interessant forslag, der har fået trækkraft i løbet af de sidste par år. diskrete logkontrakter.

Hvorfor bruge Bitcoin til DeFi?

At nærme sig DeFi-applikationer på bitcoin er noget usikker. For eksempel understreger en betydelig værdi påstanden om, at bitcoins enkle, afskallede design er en enorm fordel for dens langsigtede bæredygtighed og robusthed.

Mange centrale bitcoin-fortalere ser OP_RETURN-funktionen til vilkårlig datalagring som unødvendig, idet de citerer muligheden for at deponere ikke-transaktionsinformation i blockchain som åbning af yderligere angrebsincitamenter.

Interessant, OmniLayer, hvilken bruger opcode-plads for identifikator nyttelast var en kernekomponent i stablecoin Tether’s oprindelige iteration, inden den blev udvidet til ethereum ved hjælp af ERC-20.

Omvendt har begreber som bitcoins lynnetværk (LN) præsenteret et helt nyt designrum til bitcoin. Via lagdelt skalering kan applikationer oprettes oven på bitcoins kerneprotokol, der ikke direkte forringer dens sikkerhedsmodel.

Dette er en overbevisende fortælling, da den har åbnet dørene til udforskning af applikationer, der udnytter hash-time låste kontrakter og andre smarte tekniske værktøjer. Resultaterne er den allerede voksende forekomst af apps (dvs. “lapps”) Bygget ved hjælp af LN.

Så hvad er præcis kompromiserne med at opbygge DeFi på bitcoin?

Den store begrænsning er kompleksiteten af ​​DeFi-applikationer. RSK kan i sidste ende vise sig at være en værdifuld sidekæde for bitcoin, men føderale peg sidekæder kræver iboende tillid til det forbund, der styrer kæden.

Til sidst kan forbedringer i den underliggende teknologi minimere tilliden yderligere, men indtil videre er typen af ​​variation i DeFi-projekter set på ethereum ikke mulig direkte på bitcoins protokol uden nogle kompromiser med tillid – som med en sidekæde.

På den anden side bitcoins sikkerhedsmodel, såsom dens socialt konservative tilgang til forandring og ballonflyvning hash rate, gør det til et ideelt medium til censurresistent finansiering.

Tilsvarende gør bitcoins faste pengepolitik og suveræne likviditet blandt alle kryptoaktiver det endnu mere af en dybtgående casestudie for DeFi’s langsigtede konsekvenser på grund af den underliggende tillid til dets oprindelige værdi og forudsigelige udbud.

Spring over nogle af de fascinerende projekter, der arbejder på ideer som decentrale swaps og andre finansielle instrumenter med bitcoin, lad os fokusere på ekstrapolering af den underliggende mekanik i LN til DeFi – specifikt med diskrete logkontrakter..

Hvad er diskrete logkontrakter?

Oprindeligt foreslået af Thaddeus Dryja fra MIT Digital Currency Initiative, og i øvrigt medforfatter af det originale LN-papir, diskrete logkontrakter er en metode til at minimere tilliden til at erhverve data fra eksterne kilder til blockchain – ofte kaldet orakler.

På et højt niveau muliggør diskrete logkontrakter ikke Turing-komplette smarte kontrakter på bitcoin. Snarere hænger de på at bruge Schnorr-signaturer til at maskere de aftalte kontraktoplysninger fra oraklet, hvilket effektivt skaber en situation, hvor udbetalinger på offentligt kendte data (dvs. et tal) er mulige mellem tre parter i processen.

De umiddelbare fordele er bedre privatliv og mere fleksible smarte kontrakter uden tillidskompromisser på sidekædens skala.

  • For eksempel og inden for rammerne af DeFi kan Alice og Bob åbne en futureskontrakt mellem hinanden, der spekulerer i den fremtidige pris på bitcoin på en bestemt dato. Ved hjælp af multi-sig-output kan detaljerne i deres kontrakt maskeres fra blockchain, hvor kontrakten indeholder de forpligtede midler fra både Alice og Bob.
  • Derefter offentliggør en tredjeparts oracle underskrevne meddelelser, der er inkorporeret i kontraktoplysningerne som de centrale data, der bestemmer, hvordan midlerne i kontrakten skal fordeles.
  • I tilfælde af Alice og Bobs futureskontrakt ville midler, der er forpligtet til kontrakten, blive leveret baseret på den leverede pris på bitcoin ved udløbet af futureskontrakten.

Det er vigtigt, at oraklet er blindt igennem hele denne proces for både det faktum, at Alice og Bob bruger dets prisdata og om de faktiske detaljer i kontrakten.

Dette forhindrer oraklet i at køre eller manipulere kontrakten med dårlige prisdata. Derudover udelukker opsætningen, at oraklet bliver en afgørende part i aftalen mellem Alice og Bob (dvs. 2-af-3 multisg) og i stedet gør det muligt for Alice eller Bob at trække midler ud fra den (blinde) underskrevne besked, der er offentliggjort af oraklet.

Følgerne af en sådan model efterfølgende er, at de iboende tillidsforudsætninger for orakler, der forbinder blockchains til omverdenen, kendt som oracle-problemet, kan reduceres til et punkt, hvor mere avancerede smarte kontrakter kan køres på bitcoin uden at gøre uoverkommelig tillidshandel offs.

Potentielle anvendelser

Anvendt på DeFi frigør to parters evne til at udnytte diskrete logkontrakter potentialet i futures, derivater og andre finansielle instrumenter.

Mere sofistikerede finansielle produkter, der er bundet direkte til bitcoin, kan skabe fremtidige tilfælde, hvor standard institutionelle og spekulative metoder, såsom afdækningsrisiko på råvarer og andre aktiver, bliver levedygtige via bitcoins netværk.

Mikroforsikringskontrakter er endda mulige ved hjælp af diskrete logkontrakter ved at stole på data fra oracle til udbetaling af specifikke krav.

Især er diskrete logkontrakter afhængige af lignende teknologi som LN. I henhold til det diskrete logkontraktspapir:

”I lighed med den i øjeblikket udviklende Lightning Network-software [4] er parterne enige om kontraktstatus, men har variationer af den samme transaktion … Mens de er i Lightning Network, bruges disse scripts til at opretholde konsistens i en betalingskanal, således at begge parter udsender en gammel tilstand tillader den anden part at tage alle midlerne fra begge output, i DLC bruges det samme output script til et andet formål. Alice og Bob afslører ikke hemmeligheder for hinanden; snarere er det Olivia, der afslører en hemmelighed for alle. ”

Som en note er Olivia oraklet i ovenstående citat.

Den fremtrædende takeaway fra det diskrete logdesign er, at brugerne privat kan oprette finansielle kontrakter og kun behøver at stole på oraklet for at underskrive de korrekte data, såsom prisen, snarere end at udføre rollen som formidler. Dryja fortsætter med at konkludere i avisen:

“Da transaktionerne ser det samme ud som Lightning Network-transaktioner, vil det forblive vanskeligt at estimere den samlede brug af DLC’er på tværs af netværket, og de bør tillade omfattende komplekse smarte kontrakter at forekomme uden unødigt at beskatte det globale netværk.”

Konklusion

Begrebet DeFi for bitcoin overskygges ofte af udbredelsen af ​​de åbne finansielle produkter, der allerede er tilgængelige på ethereum.

Imidlertid præsenterer bitcoin et overbevisende medium for decentraliseret finansiering af grunde, der trækker fra dens robuste konsensusregler og sikkerhedsmodel.

Diskrete logkontrakter er et spændende værktøj, der kan hjælpe med at lette et mere avanceret DeFi-økosystem med bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me