WBTC: De bästa sakerna du kan göra runt DeFi med det mest populära BTC-tokenet

WBTC

Låt oss säga att du är en långvarig Bitcoiner med lite BTC som du skulle vilja experimentera med.

”Om det låter som du, kanske du också har hört talas om Ethereums växande decentraliserade finansekosystem och hur du kan sätta din BTC i arbete i DeFi på olika sätt, men du vet inte var du ska börja.

Om du passar räkningen här, leta inte längre. Här är en kort grundfärg på Ethereums mest populära BTC-token hittills, BitGo-backad WBTC-projekt, och en rad olika sätt du kan använda denna symbol för produktiv användning runt DeFi.

ERC-20 BTC-bommen har börjat

Som den ledande smarta kontraktsplattformen är Ethereum perfekt för att tokenisera nästan vad som helst. Som sagt kan Ethereums ERC-20-tokenstandard användas för att enkelt representera och göra handeln ovanpå Ethereum-tillgångar som annars är externa för Ethereum, som bitcoin.

Som sådan har vi sett en tokeniseringsboom kring BTC under 2020 som Bitcoin och Ethereum har lysat mitt i kryptoekonomin som blev avgörande hausseartad för första gången på flera år..

Till exempel, enligt tracker-webbplatsen btconethereum.com det finns för närvarande +145 000 BTC tokeniserade på Ethereum, varav de allra flesta – över 117 000 just nu – tokeniseras genom WBTC-projektet.

För att sätta WBTCs snabba tillväxt i år i perspektiv, kolla in diagrammet nedan och notera hur WBTC bara överträffade sin 20 000: e milstolpe i augusti. Det betyder att antalet WBTC som har präglats har ökat med cirka 500% på bara några veckor!

Bild via btconethereum.com

Och den här aktivitetsflödet kretsar överväldigande runt en sak, för närvarande: Ethereum DeFi.

DeFi: The New Frontier

DeFi-ekosystemet erbjuder nya sätt att delta i finansiering och allt på ett decentraliserat sätt. Dessa verkligheter har gjort att Defi tar eld inom den breda kryptoekonomin i år.

Faktum är att deFi-projekt som förvaltades i januari hade mindre än 1 miljard dollar. Idag och inte ens ett helt år senare är utrymmet bara blyg för $ 15 miljarder AUM.

Denna DeFi-boom har lett till lovande projekt som mognar, nya projekt anländer och att flera olika sektorer blomstrar, t.ex. decentraliserad upplåning, decentraliserad utlåning, decentraliserade derivat med mera.

I denna miljö har WBTC ökat i popularitet när folk upptäckte nya sätt att sätta sin bitcoin i arbete. Följaktligen, låt oss dyka in och utforska några av dessa toppanvändningsfall och se om något väcker ditt intresse!

Idé nr 1 – Låna mot din WBTC

En av de mest praktiska sakerna du kan göra med din WBTC just nu är tillståndlöst låna mot det i utlåningsprotokoll som Maker och Compound, utan pappersarbete eller tegelstenar krävs!

För att illustrera varför det här verktyget är kraftfullt har jag tidigare använt ett hypotetiskt scenario kring Bitcoin Pizza Day-hjälten Laszlo Hanyecz, som ökänt missade miljoner genom att köpa två pizzor för 10 000 BTC 2010. Om Maker eller Compound fanns omkring då kunde Hanyecz ‘ har lånat stablecoins mot sin WBTC för att spendera stablecoins (och stadigt återbetala skulden) på pizza istället för att spendera någon WBTC, vilket kan jämföras betydligt i värde framöver till skillnad från USD-bundna tokens.

Enkelt uttryckt, om du vill ha omedelbar likviditet och köpkraft utan att behöva offra dina potentiellt lukrativa BTC-innehav, är det verkligen en intressant väg att överväga att låna mot WBTC i DeFi. Du kan till och med använda dina lån för att gå långt genom att köpa mer WBTC!

Idé nr 2 – Lån din WBTC

På baksidan av DeFi-lånekvationen är utlåning.

Det betyder att du kan låna ut din WBTC till andra DeFi-användare, men visst är avkastningen inte så bra just nu. Kom ihåg det!

Men om du bara är intresserad av hur du produktivt kan använda din WBTC, är det verkligen en väg att överväga att låna ut. Protokoll som Aave och Compound är utmanare här.

Idé nr 3 – Tillhandahålla likviditet till protokoll

En annan kryptonativ väg som du kan tjäna på din WBTC genom är likviditetsförsörjning (LPing).

Låt oss överväga de bästa handelsprotokollen för närvarande, vilka är Uniswap och SushiSwap. Dessa protokolls WBTC-pooler är populära pooler just nu, med tanke på hur du kan fungera som en LP och tjäna betydande handelsavgifter genom endera vägen.

Till exempel är den största DeFi-gården just nu per totalt värde låst (TVL) SushiSwap WBTC / ETH-pool. Belöningarna kommer att stiga och falla för denna gård, men dess 20% årliga avkastning just nu är ganska sexig. Förvänta dig att se liknande attraktiva LP-kampanjer under de kommande åren.

Idé nr 4 – Sätt in dina WBTC LP-token för avkastningsodling

Låt oss säga att du är nere med LPing men att du inte vet vad du ska göra nästa. Det är dags att kolla in staking då!

Processen är enkel: hitta en avkastningsgård som du är på LP för och delta sedan i de gårdar du gillar genom att placera dina LP-tokens i någon av de gårdar som stöds.

När det gäller att hitta gårdar rekommenderar jag CoinGecko lantbruksinstrument. Denna svit hjälper dig enkelt att hitta WBTC-jordbruksmöjligheter, vid vilken tidpunkt du kan hoppa in som du vill.

Idé nr 5 – Stöd decentraliserade WBTC-alternativ

Ett annat alternativ du kan överväga är att tillhandahålla WBTC-likviditet till Ethereum-baserade derivatprojekt som Hegic.

Om du zoomar in är Hegic ett decentraliserat protokoll som gör att du enkelt kan teckna DeFi-försäkringar på vilket infall du vill. Eftersom DeFi-derivatplatsen är så ung, är tanken att du tjänar som en WBTC-LP och tjänar därefter. Men det finns många risker eftersom projektet är så ungt, så agera därefter.

Idé nr 6 – Mint ett DeFi-index som BTC++

En av de största segrarna i DeFi i år har varit kring DeFi-index, med flera av de största sedlarna kring PieDAOs senaste erbjudanden.

Följaktligen är det helt enkelt för WBTC-innehavare att vilja prägla sin WBTC till ett bredare DeFi-indexutbud, eftersom sådana erbjudanden i allmänhet är konservativa för närvarande.

Kom bara ihåg att det finns vissa avgifter i spel som du kommer att debiteras om du vill spela in på denna konservativa gård. Om du är nere med dessa avgifter kan Ethereums framtid vara för dig! Går på, men går smart!

Idé nr 7 – Handla NFT på OpenSea

En av de främsta NFT-marknadsplatserna just nu är OpenSea, en allmän NFT-marknadsplats som tillåter WBTC-köp.

Som sådan, om du är så benägen köper och säljer OpenSea nyligen aktiverade WBTC. Detta innebär att för deltagande butiker kan du köpa produkter, både fysiska och digitala och mer, och allt i form av NFT. Var noga med att kolla in dem för bästa möjliga erbjudanden!+

Idé nr 8 – Utbetalning på Coinbase

Låt oss säga att du har en mängd WBTC och att du är redo att ta ut pengar. Coinbase är din vän här!

Vad jag menar att säga är att om du har lite WBTC som du vill ta ut för lite fiat, så är WBTC till USD en mycket enkel operation på Coinbase (eller Gemini, eller något företag som kan underlätta krypto-till-fiat-transaktioner).

Följaktligen kan du hålla fast vid din WBTC eller ta ut det som du vill. Valet är upp till dig, men det finns alltid chansen att hålla kvar tills BTC möjligen är värt mycket mer!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me