Betrouwbare Bitcoin in Ethereum DeFi: onderzoek naar de mogelijkheden van tBTC

Tokenize nuttige dingen om nog nuttiger te zijn, dat is de Ethereum-manier. Het is deze grondgedachte – en veel recent werk eromheen – dat heeft geleid tot de populariteit van Ethereum stablecoins, die zijn gekoppeld aan belangrijke valuta om stabielere waardeopslag binnen de crypto-economie te bieden..

Dat gezegd hebbende, hoewel gekoppelde tokens niet inherent volatiliteit hoeven te vermijden – wat uiteindelijk belangrijk is, is dat hun respectieve waarden stabiel gekoppeld blijven aan hun onderliggende activa of activa. Ethereum maakt dat soort betrouwbare koppeling mogelijk, of je het nu hebt over tokenized onroerend goed, tokenized bitcoin of meer.

Over tokenized bitcoin gesproken, het is een arena in het Ethereum-ecosysteem die de afgelopen jaren relatief onderbelicht is. Er is natuurlijk het Wrapped Bitcoin (WBTC) -token, maar het is tot nu toe een vrij eenzame poging geweest.

Dat is de reden waarom de hoofden in de ruimte zich deze week omdraaiden toen Matt Luongo, de chief executive officer van Thesis, onthulde dat het Keep-project van zijn bedrijf en anderen hadden lanceerde tBTC op het Ropsten-testnet van Ethereum.

Voer tBTC in

Op 13 februari ging Luongo naar Twitter om te bevestigen dat bouwers nu konden gaan experimenteren met een testnetversie van tBTC. Om te helpen bij dergelijk knutselen, publiceerde Luongo de GitHub-broncode van het project en een referentie-dApp om de vroege mogelijkheden van het systeem te illustreren.

Bitcoin op Ethereum via tBTCBitcoin op Ethereum via tBTC

Inzoomen op de technische details laat zien dat er veel gebeurt onder de motorkap van tBTC, maar het model is relatief eenvoudig uit te leggen.

  • Een gebruiker vraagt ​​eerst het tBTC-systeem om een ​​bitcoin-stortingsadres op te geven, dat wordt verstrekt door een willekeurige reeks ondertekenaars.
  • De gebruiker stort vervolgens BTC op dat adres en ontvangt in ruil daarvoor een gelijkwaardige hoeveelheid tBTC, een ERC20-token op Ethereum.
  • Een aflossingstransactie kan later worden gebruikt om de onderliggende fondsen op te halen.

Het doel van dit model is om de belangrijkste kracht van bitcoin te garanderen, volgens het tBTC-project specificatie

“Het doel van tBTC is het creëren van een ERC-20-token dat de belangrijkste eigenschap van Bitcoin handhaaft – zijn status als” hard geld “… De mogelijkheid om scrip vrij te verhandelen voor zijn ondersteunende storting is wat een gedekte valuta onderscheidt van fiatgeld. De levering van tBTC wordt altijd ondersteund door een gelijk aantal gereserveerde BTC. Dit betekent dat voor elk token dat in omloop is, 1 BTC uit de omloop is gehaald. “

Wat is het verschil tussen tBTC en WBTC?

WBTC is een ander tokenized bitcoin-project, maar het is met name bewarend van aard: de populaire cryptocurrency-bewaarder BitGo is verantwoordelijk voor het beveiligen van de fundamentele BTC-schat van het systeem.

Waarom tBTC zo interessant is, is omdat het onbetrouwbaar en dus niet-bewarend is: u hoeft geen toestemming van een bedrijf te vragen of een bedrijf te vertrouwen om tBTC te slaan.

In die zin is tBTC verwant aan de Dai stablecoin, die gedecentraliseerd is, terwijl WBTC verwant is aan USDC, een stablecoin die bepaalde vertrouwensveronderstellingen heeft en wordt ondersteund door Circle, de voormalige eigenaren van Poloniex..

Dit wil niet zeggen dat BitGo niet betrouwbaar of betrouwbaar is. Het is eerder gewoon een veel krachtigere en openere dynamiek voor gebruikers om overal en altijd en zonder dat ze vertrouwen of toestemming nodig hebben, tokenized bitcoin kunnen slaan. Praten over een vruchtbare voedingsbodem voor experimenten!

Meer DeFi-opties voor iedereen

Er is zeker ruimte in DeFi voor zowel tBTC als WBTC. Sommige gebruikers geven er misschien de voorkeur aan te weten dat hun bitcoin is beveiligd door BitGo, terwijl anderen de voorkeur geven aan de meer gedecentraliseerde oplossing van tBTC..

DeFi bevindt zich ook al in een spectrum, met sommige projecten zoals Uniswap al volledig gedecentraliseerd, terwijl andere enkele bewarende elementen hebben. In ieder geval zal tBTC een welkome aanvulling zijn in de arena als een andere respectabele optie voor gebruikers.

Bovendien is tBTC niet alleen voor Ethereum-liefhebbers. Wat geweldig is aan tBTC is dat het DeFi’s verschillende opbrengstmogelijkheden en innovaties opent voor Bitcoiners van alle niveaus, zoals gebruikers die voornamelijk geïnteresseerd zijn in of vooral kennis hebben van Bitcoin, maar die hun BTC graag op gedecentraliseerde wijze in de crypto-economie willen inzetten..

Nu mogelijk: lange BTC met tBTC in DeFi

De cryptoleningsector is een grote hit geweest in het jonge DeFi-ecosysteem. Projecten zoals MakerDAO, Compound, Aave en meer laten gebruikers gemakkelijk leningen opnemen tegen crypto-onderpand. Met tBTC is een betrouwbare versie van bitcoin nu een optie voor dergelijk onderpand.

6 / Bitcoin hebben? tBTC betekent dat u een lening in USD kunt krijgen met @MakerDAO, verdienen met @compoundfinance, handel met Fulcrum @bZxHQ en @dydxprotocol, wees je eigen bank bij @Dharma_HQ, @ArgentHQ, en @AaveAave, en HODL samen met @RTLnieuws &# 128526;

– Matt Luongo (@mhluongo) 14 februari 2020

Overweeg dit scenario: u wilt bitcoin long zonder in uw kasreserves te duiken, dus u tokeniseert wat bitcoin via tBTC, opent een Dai-lening op Compound en gebruikt die Dai vervolgens om meer bitcoin op de open markt te kopen. En het is maar één voorbeeld van hoe Bitcoiners tBTC aan hun financiële stack kunnen toevoegen.

Uniswap, OpenSea, Tornado, DAO’s, Oh My!

DeFi gaat niet alleen over kredietverlening. Met tBTC kunt u een liquiditeitsverschaffer worden op de gedecentraliseerde Uniswap-beurs en geld verdienen voor het bedienen van handelaren. Of als u een maker van inhoud bent, kunt u uw digitale goederen op de OpenSea-marktplaats verkopen en kopers in tBTC betalen.

Een andere mogelijkheid ooit? Anonieme tBTC-betalingen uitvoeren via de Tornado-privacytool van het Ethereum-ecosysteem. Of wat dacht u van het openen van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die voornamelijk tBTC gebruikt als valuta bij uitstek?

In veel opzichten worden de mogelijkheden die voor ons liggen voornamelijk beperkt door onze verbeeldingskracht.

8 / Daar is je volgende project @gavinandresen, graag gedaan &# 128521;https://t.co/nZpEPaTdPi

– Matt Luongo (@mhluongo) 14 februari 2020

Wat is het volgende?

tBTC is nog een jong project, dus er is nog meer werk te doen voordat het token en de ondersteunende infrastructuur in het wild kunnen worden vrijgegeven. In zijn eerder genoemde Twitter-thread merkte Thesis CEO Matt Luongo op dat er nog steeds een audit van de code van tBTC aan de gang was en dat er nog een paar testnet-releases zouden zijn voordat het project het Ethereum-mainnet bereikte..

4 / Dit is de eerste van een paar geplande releases in de aanloop naar mainnet – we worden nog gecontroleerd @Consensysaudits en wat huishoudelijk werk doen. Hoewel het niet definitief is, is dit een enorme mijlpaal.

– Matt Luongo (@mhluongo) 14 februari 2020

Toch staat tBTC klaar om later dit jaar te worden uitgerold, en ontwikkelaars kunnen al beginnen hun hoofd rond de onderdelen te wikkelen.

“Terwijl de code wordt gecontroleerd en verder getest, is de ontwikkeling nu openbaar op GitHub. Dat betekent dat je vandaag kunt beginnen met het bouwen van Bitcoin-ervaringen op DeFi-apps zoals Compound en Uniswap, ” merkte het tBTC-team op in het nieuws.

Laat het bouwen beginnen

Terwijl tBTC tot volwassenheid blijft evolueren, worden de toekomstige mogelijkheden in het hier en nu gestart. DTC Capital-maestro Spencer Noon prees bijvoorbeeld de release van tBTC op Ropsten een “Belangrijke mijlpaal”En riep bouwers op de ETH Denver-conferentie op om zich op het project te concentreren:

“Ik zou graag zien dat hackers experimenteren met deze nieuwe DeFi-primitief, omdat er een aantal opwindende nieuwe toepassingen zijn die erdoor kunnen worden ontgrendeld. Bitcoin is een absolute droom voor DeFi-bouwers omdat de $ 180 miljard + marktkapitalisatie een enorme nieuwe adresseerbare markt van onderpand vertegenwoordigt. “

Het wachten duurt misschien ook niet lang. Luongo en zijn collega’s hebben samen met het Compound dApp-team een ​​premie gesponsord voor het bouwen van “de geweldige Bitcoin DeFi-app”.

Gevolgtrekking

Niet iedereen denkt dat tokenized bitcoin een groot probleem is in de crypto-economie. Maar er zijn genoeg mensen die in tBTC een reeks betrouwbare DeFi-mogelijkheden herkennen die niet op dezelfde manier mogelijk zijn via een meer bewaarproject zoals WBTC.

Het is ook interessant om te overwegen of tBTC uiteindelijk een deel van de culturele kloof tussen de Bitcoin- en Ethereum-gemeenschappen zou kunnen overbruggen door de digitale kloof tussen hen te overbruggen. Dat valt nog te bezien, maar hou ervan of haat het, de vroege vorm van tBTC is nu bruikbaar en de meer volwassen vertolking zou een niet-triviaal aantal gebruikers moeten winnen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me