Ethereum’s Vitalik werpt gewicht achter de CEO van Twitter terwijl de druk toeneemt

Twitter

Hoewel de cryptocurrency-industrie trots is op haar vermogen om losgekoppeld te worden van de nuances van fiat-bureaucratie en de tekortkomingen van reguliere bedrijven, is de blockchain-ruimte onlosmakelijk verbonden met gebeurtenissen die plaatsvinden in de buitenwereld, om zo te zeggen.

Dit bleek opnieuw het geval te zijn toen onlangs werd onthuld dat een zogenaamde ‘activistische investeerder’ of ‘activistische hedgefonds’ Jack Dorsey, momenteel de CEO van Twitter, probeert uit zijn positie te halen..

Aangezien Dorsey een van de meest prominente voorstanders van Bitcoin in Silicon Valley is – openlijk zeggen dat hij “van Bitcoin houdt” in een inkomstenoproep voor het andere bedrijf dat hij leidt, Square – hebben velen in de crypto-industrie snel gereageerd..

Hedge Fund Op zoek naar Jack Dorsey als CEO van Twitter

Het is bijna een feit dat chief executives van socialemediaplatforms controversieel zijn. Jack Dorsey, de chef van Twitter, vormt geen uitzondering op die regel.

In de afgelopen maanden en jaren heeft Dorsey veel kritiek gekregen op zijn platform en de manier waarop hij optreedt als CEO van een van ‘s werelds belangrijkste sociale mediabedrijven. Vermeende problemen met de Twitter-leider variëren van hem die zegt dat hij voor drie tot zes maanden naar Afrika wil verhuizen, dat hij twee miljardenbedrijven tegelijk leidt, en de geclaimde preferentiële censuur van bepaalde Twitter-accounts in bepaalde domeinen..

Maar er is tot nu toe weinig gedaan om deze problemen te wijzigen.

Volgens een Bloomberg-rapport met vermelding van “mensen die bekend zijn met de kwestie,”De pro-crypto-manager kan binnenkort worden vervangen vanwege Elliot Management Corp, een activistisch hedgefonds, dat een aanzienlijk aandeel in Twitter neemt.

De bronnen legden uit dat dit belang (sommige rapporten zeggen dat het ongeveer 5% van de aandelen van het bedrijf is) Elliot in staat stelt een aantal van zijn mensen te nomineren voor de raad van bestuur, waardoor ze mogelijk de mogelijkheid krijgen om de huidige CEO van Twitter te vervangen..

Deze stap van Elliot Management komt nadat Scott Galloway, een prominente figuur op Twitter die ook lesgeeft aan de NYU Stern School of Business, schreef op zijn blog dat hij als houder van 334.000 Twitter-aandelen “zich het recht voorbehoudt om een ​​dialoog aan te gaan met gelijkgestemde aandeelhouders over de benoeming van bestuurders van klasse III en / of een besluit van” wantrouwen “met betrekking tot u en CEO Jack Dorsey.”

Galloway haalde veel zorgen aan, waaronder de bovengenoemde in dit rapport.

Crypto-gemeenschap verdedigt Dorsey

Velen zijn gekomen om Dorsey in deze moeilijke tijden te verdedigen, ook die in de crypto-ruimte.

Vitalik Buterin, de Russisch-Canadese oprichter van Ethereum, schreef onlangs dat hij achter Jack staat, eraan toevoegend dat hij gelooft dat de CEO “veel beter werk heeft verricht dan wat ik verwacht / vrees van een door een hedgefonds aangestelde CEO die naar binnen komt om hem te vervangen. ” Buterin reageerde op een pro-Dorsey-opmerking van Tesla’s Elon Musk, die een van Twitter’s grootste volgers heeft.

ik ook #StandWithJack. Twitter heeft zeker gebreken, maar @jack heeft het veel beter gedaan dan wat ik verwacht / vrees van een door een hedgefonds aangestelde CEO die naar binnen komt om hem te vervangen.

Context: https://t.co/GuuWBGLmoj https://t.co/EFUZpYr4b8

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 5 maart 2020

Ook zei Tuur Demeester van Adamant Capital onlangs dat Dorsey “uitstekend werk heeft geleverd bij het waarborgen van zijn missie: het vinden van een gezond evenwicht tussen het ondersteunen van vrijheid van meningsuiting, burgerlijke discours en het genereren van inkomsten via platforms”.

Waarom is dit belangrijk voor Bitcoin??

Om nogmaals te herhalen, dit nieuws is relevant voor Bitcoin vanwege Dorsey’s status als kampioen van de toonaangevende cryptocurrency.

Bij Square is de ondernemer een pionier in Square Crypto, een divisie die zich richt op het bouwen van Bitcoin en andere open blockchains. Het bedrijf heeft onlangs de Lightning Development Kit uitgebracht, die cryptoserviceproviders gemakkelijk toegang moet geven tot de toonaangevende Bitcoin-schaaloplossing, die het potentieel heeft om onmiddellijke en effectief gratis betalingen mogelijk te maken..

Om nog maar te zwijgen, Elliot Management beschreef crypto-activa in 2018 als “een van de meest briljante oplichting in de geschiedenis”.

Inderdaad, zoals Business Insider bracht hierover verslag uit, het fonds vertelde klanten in een brief dat “cryptocurrencies niets anders zijn dan de marketingkracht van uitvinders, financiers en anderen die dol zijn op het idee om een ​​zwarte doos te kopen.” Ze gingen verder met het bashen van crypto-activa als niet alleen een bubbel ‘en’ niet alleen een fraude ‘, wat een van de meest’ brutale takedowns ‘van Bitcoin en zijn soortgenoten markeerde van een Wall Street-bedrijf.

De verwijdering van Dorsey van Twitter zou een klap zijn voor Bitcoin, aangezien er geruchten zijn dat het bedrijf de cryptocurrency op de een of andere manier in de richting van Dorsey gebruikt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me